Korona GIS Webinaari 3/3 28.5.2020 klo 13-14.00

Kevään viimeisessä webinaarissa perehdytään joukkoistetun tiedonkeruun menetelmiin ja paikkatietoihin kunnan häiriötilanteiden terveyteen kohdistuvan kriisin hallinnassa.

Esittäjät valottavat kokemuksia ja teorioita, joihin toimijat voivat törmätä. Webinaari on suomenkielinen ja osa kolmen webinaarin sarjaa, jonka KoronaGIS-yhteistyöryhmä järjestää. Kesän jälkeen on vielä suunnitteilla uusi webinaari, jossa kokoamme yhteen siihen mennessä opittuja asioita.

Niina Käyhkö on Turun Yliopistossa Paikkatietotutkimuksen apulaisprofessori ja osallistavien paikkatietomenetelmien asiantuntija

Tuuli Elonen on Sosiaali- ja terveydenhuoltoalan sekä ekonomisten ratkaisujen kehittämisestä kiinnostunut strateginen suunnittelija, joka on toiminut Fevermap-sovelluksen sovelluskehittäjänä.

Fevermap (fevermap.net) on vapaasti järjestäytynyt vapaaehtoisista ammattilaisista koostuva tiimi, joka syntyi Hack the Crisis Finland-kilpailussa. Tiimiä motivoi halu kehittää edullisesti ja reaaliaikaisesti tietoa koronaviruksen levinneisyydestä ja käyttäytymisestä keräävä informaatioteknologinen ratkaisu.

Pekka Sarkola on Gispo Oy:n toimijohtaja. Hänellä on pitkä kokemus mm. avoimesta paikkatiedosta. Gispo on toteuttanut Suomessa https://kartta.ollaanauki.fi/ verkkopalvelun tukemaan palveluyrityksien tiedotustoimintaa. Esityksen teemana onkin “Ollaan auki – yhteisöllistä kehittämistä ja tiedonkeruuta”.

Anna Mustajoki on Tampereen kaupungingeodeetti. Hän ja analyytikot Jani Kinnunen sekä Pekka Veiste muodostavat häiriötilanteiden johtamista tukevan tilannekuvaryhmän paikkatietoryhmän. Tiimi kertoo kokemuksista Covild-19 epidemian vastaisessa taistelussa Tampereella.

Ilmoittaudu webinaariin tästä. Ilmoittautuneet saavat ohjeet webinaariin liittymiseen.