Yhteistä yhdessä tekemistä riittää paikkatietoalalla

Kansainvälistä paikkatietopäivää vietettiin tänään ympäri Suomen järjestetyssä GeoForum menee metsään -verkostoitumistapahtumassa. Säätila piti vuodenajalle tyypilliseen tapaan ryhmät jännityksessä loppuminuuteille asti, mutta niin Tampereella, Turussa, Helsingissä kuin myös Kuopiossa pysyttiin kuivina.

Pienryhmissä järjestetty suunnistustapahtuma kokosi alueellisesti yhteen paikkatietoalan osaajia ja mikä tärkeintä, tarjosi tauon etäpalavereista. Osallistujia oli kaiken kaikkiaan kahdeksasta organisaatiosta.

Tapahtuma järjestettiin lähtölaukauksena GeoForumin aluetoiminnalle, jonka tarkoitus on kohtauttaa alan alueellisia toimijoita ja aktivoida tiedonvaihtoa. Ryhmät keskustelivat ajankohtaisista aiheista, raportoivat alueellisista paikkatietohavainnoista (katso kuvat) ja tekivät uusia tuttavuuksia alan asiantuntijoiden kanssa.

Yhteisiä tehtäviä oli kolme kappaletta, joissa kartoitettiin hieman paikallista toimijaverkkoa ja ihmeteltiin, mistä aiheista tarvitaan lisää tietoa. Yhteinen mielipide tuntuu olevan, että ohjelmista ja tietoalustoista voisi aina olla hieman paremmin selvillä.

Lisäksi pohdittiin datan laadun parantamiseen liittyviä asioita. Datan eri formaatit ja yhdistelyt ovat nopean teknologiakehityksen takia jatkuva hämmennyksen aihe. Riippumatta siitä, mihin tietoja tarkalleen käytetään, heikkolaatuinen data ei voi täyttää sen tarkoitusta.

Yhteistyöverkoston avulla toimijat voivat saada helpommin yhteyden asiantuntijaan ja saavat myös paremman kuvan siitä, mitä muualla tapahtuu. Ensimmäinen verkostoitumistapahtuma sai nimenomaan kiitosta vielä toisilleen vieraiden toimijoiden kohtauttamisesta. Lisäksi tänä maailmanaikana työhyvinvoinnin edistämismielessä aamuinen ulkoilupalaveri tarjoaa rennon ympäristön uusille innovaatioille.

Aallonmurtaja Kuopiossa

Ei siis muuta kuin lisää yhteistyötä ja ”työ”palavereita metsässä!

Elina Ranta, GeoForumin tiedotusvastaava