New Space Economy -ideahaaste on käynnissä

5.10.2020

Suomessa tehdään maailmanluokan tutkimusta, jalostetaan satelliittidataa, rakennetaan nanosatelliitteja ja vauhditetaan aktiivisesti avaruusliiketoimintaa. Business Finlandin New Space Economy -haaste on käynnistetty 28.9.2020 uusien avaruuteen liittyvien ideoiden keräämiseksi ja jalostamiseksi.

Haaste kannustaa erilaisia organisaatioita valmistelemaan yhteisiä innovaatioprojekteja vuoden 2021 aikana. Ideoita on mahdollista lähettää 30.10.2020 asti ja työpajat järjestetään teemoittain marras-joulukuussa 2020. Vuoden teemat ovat seuraavat:

  1. Nano-/piensatelliittien ja stratosfääriasemien (High-altitude platform systems, HAPS) valmistus ja testaus
  2. Satelliitti ja HAPS kommunikaatio- sekä maa-asemaratkaisut
  3. Älykkäät tilannetietoisuusratkaisut liittyen vaihtoehtoisesti:
  • Autonomisiin järjestelmiin
  • Kestävään kaupunkiin
  • Täsmäviljelyyn
  • Ympäristön nopeisiin muutoksiin

Haasteeseen voivat osallistua kaikki suomalaiset pk-, midcap- ja suuryritykset, erilaiset organisaatiot, kunnat ja kaupungit. Ohjelmaan osallistuvat toimijat voivat lyöttäytyä yhteen samasta teemasta kiinnostuneiden kanssa sekä saada rahoitusta ja apua liiketoiminnan kehittämiseen.

New Space Economy -video esittelee vielä muutamia esimerkkejä suomalaisista huipputekniikoista, kuten autonomiset alukset, jäänmurto ja seuraavan sukupolven metsävarajärjestelmät.